15/6/17

12M JT65

Σήμερα σειρά είχαν τα 12Μ πρώτα λίγο JT65 με τους DL2IAU και ER1PB πάντα qrp. Μετά στη φωνή κάλεσα τον SP9MKG που απάντησε στο δεύετρο κάλεσμα μου, εδώ βέβαια με την ισχύ του μηχανήματος μου. Αν υπολογίσεις ότι για κεραία χρησιμοποιήθηκε άλλης συχνότητας συντονισμένη με τούνερ όλα καλά.

Χθες πέρασα από το bureau, είχαν φθάσει κάποιες κάρτες μεταξύ άλλων:


Ναμίμπια και Μαλντίβες, η τρίτη κάρτα με φωτογραφία πολλών μελών του Clipperton dx club.
 Η παρακάτω κάρτα ήρθε από γερμανό ραδιοακροατή, απεικονίζει ένα από τους δέκτες ιδιοκατασκευής του. Πρόκειται για δέκτη ανάδρασης με λυχνίες, το θέμα με ενδιαφέρει και ζήτησα πληροφορίες με την κάρτα που θα του στείλω:


Παρελήφθει και μία κάρτα από τον EC8ADS για qso του 2006. Του είχα στείλει κάρτα το 2008 και τώρα ήρθε η απάντηση μέσω bureau, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ταυτόχρονα παρέλαβα την παρακάτω ίδια κάρτα που αφορά το συγκεκριμένο qso και μέσω Eqsl:

Προηγουμένως το qso είχε επιβεβαιωθεί και μέσω Lotw.

Ζούμε στο 2017 και είναι πανεύκολο να επιβεβαιώνονται οι ραδιοεπαφές μέσω Lotw για όσους κυνηγούν τα βραβεία dxcc και μέσω Eqsl για όλους τους άλλους. Το να απασχολούμαστε με την καταγραφή και αποστολή καρτών είναι παραπανήσιος κόπος. Άσε τη δουλειά που πρέπει να ρίξουν οι συνάδελφοι των bureau. Η επίμονη εμμονή στις κάρτες έχει δημιουργήσει ένα άλλο χόμπι μέσα στο χόμπι. Αυτό της συλλογής καρτών, το οποίο φαίνεται καλά κρατεί. Όσο για τους dx σταθμούς που ζητούν $ και αυτά τα έχουμε πει.



Στα γραφεία της ΕΕΡ η σύζυγος και η κόρη του Σωτήρη SV1HER κερνούσαν γλυκά γιορτάζοντας την απόκτηση της ρ/ε τους άδειας. Τις εύχομαι σιδεροκέφαλες στο χόμπι και πολλές επιτυχίες.



Στο shack ενωρίτερα έγιναν δοκιμές και ρυθμίσεις.

Το ALC σωστά δεν ξεπερνά το σημειωμένο όριο του, ενώ οι ενδείξεις του compressor δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 5 - 10db.

πχ ρυθμίσεις εκπομπής.




Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται με ενεργοποιημένο το Monitor, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ακούς με τα ακουστικά τις ρυθμίσεις της φωνής σου. Καλό είναι βέβαια να μας ενημερώσει κι άλλος συνάδελφος για την ποιότητα της φωνής μας. Στο shack δεν χρησιμοποιώ ενισχυμένα μικρόφωνα ή άλλες εξωτερικές συσκευές για τη φωνή. Αποκλειστικά και μόνο τις ρυθμίσεις του π/δ.

Δοκιμάστηκαν οι ρυθμίσεις Twin pbt, βοηθούν πολύ να αποφύγεις κάποιον ενοχλητικό σταθμό στην συχνότητα που θες να ακούσεις:




Το σχήμα των φίλτρων παραμένει στη θέση sharp: