2/6/17

Συλλέκτης qsl καρτών

Μπορεί να μην συλλέγω κάρτες αλλά πάντα είμαι υπερ της επιβεβαίωσης ενός qso με τα σύγχρονα μέσα, δηλαδή ηλεκτρονικά μέσω Lotw και δευτερευόντος Eqsl *.
Κάποιε; κάρτες όμως μπορεί να είναι απλές στη σχεδίαση αλλά εάν έχουν σχεδιασθεί με έμπνευση, είναι πολύ ωραίες και θέλεις να τις αποκτήσεις. 


Όπως η παραπάνω κάρτα του IW0HKR. Ο συνάδελφος έχει την ευγένεια να απαντά στις κάρτες που λαμβάνει μέσω ταχυδρομείου, χωρίς να απαιτεί συμμετοχή. Για την ιστορία ο IW0HKR/QRP χρησιμοποιούσε ένα Flex 1500 στα 5W και μία κατακόρυφη πολυμπαντική κεραία.
Ευχής έργον είναι, να μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει την αναγραφόμενη προτροπή στην κάρτα του Massimo.

Η περιοχή μου στερείται ταχυδρομικού γραφείου και για να στείλεις ένα γράμμα, πρέπει να κάνεις ένα ταξιδάκι 15χλμ. περίπου μετ' επιστροφής.


Σήμερα που βρέθηκα λοιπόν κοντά σε ταχυδρομείο, έστειλα την κάρτα μου και περιμένω την επιβεβαίωση του εκατέρωθεν qrp qso.



*
Lotw:
https://lotw.arrl.org/lotwuser/default
πρόκειται για το επίσημο ηλεκτρονικό σύστημα επιβεβαίωσης qsl της ARRL απαραίτητο για τα βραβεία DXCC. υπάρχει σχετική διαδικασία για να προσθέσει κάποιος εκεί όποιες χειρόγραφες κάρτες διαθέτει.

Eqsl:
http://eqsl.cc/qslcard/Index.cfm
πρόκειται για πολύ διαδεδομένο σύστημα ηλεκτρονικής επιβεβαίωσης qso. Μπορεί να μην αναγνωρίζεται από την  ARRL αλλά σου δίνει την χαρά επιβεβαίωσης των επαφών σου. Ιδίως εάν δεν ενδιαφέρεσαι για βραβεία DXCC. 



Τι λες τώρα;
Επιστήμονες αναφέρουν πως ο ενδεκαετής ηλιακός κύκλος, μπορεί να εξαφανισθεί σε 800 εκ. χρόνια έως 2,4 δις χρόνια από τώρα:
http://qrznow.com/our-suns-11-year-magnetic-cycle-destined-to-disappear/

Μάλλον μέχρι τότε δεν θα προλάβω τις 339 χώρες dxcc hihi  


Έτος 1975
και κάνω τα πρώτα μαθήματα ορειβασίας αναρίχησης στον ΣΕΟ Αθηνών. Ο σύλλογος μετά από κάποια περίοδο μικρής απραξίας αρχίζει να αναδιοργανώνεται:
http://www.seoathinas.gr/

Τώρα έφθασε να κατακτά το Έβερεστ:
https://www.youtube.com/watch?v=QIr7CN6tlZc

Μπράβο ΣΕΟ