15/10/17

SK6SAQ Grimeton

Σήμερα ο SK6SAQ έβγαινε στα 20Μ CW:


με ισχύ 1KW και κεραία log periodic:


συνεπώς ήταν αδύνατο να μην ακούσει την κλήση μας με χαμηλή ισχύ. Η κεραία μου στραμμένη στις 70 μοίρες και έδωσε 5ΝΝ. Η κεραία του ακούει τα πάντα φαίνεται.
Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το qrz.com.

Για τον ιστορικό σταθμό του Grimeton:



3C0L
Σήμερα αρχικά βγήκε στα 20Μ και μετά για πολλές ώρες γύρισε στα 17:


Λόγω Κυριακής τον καλούσαν πάρα πολλοί, κάποιες φορές υπήρχε και qrm στη συχνότητα. Υπολογίζοντας πως τα κάθετα τμήματα της οθόνης καλύπτουν εύρος 2,5KHz το pile up πρέπει να πλησίαζε τα δέκα:



Τον κάλεσα 5-10 φορές αλλά δεν πέρασα, ο Γιάννης SV1PIZ ήταν περισσότερος τυχερός όπως είδα. Μπράβο Γιάννη.
Το πεδίο info στο cluster είναι ακριβώς για πληροφορίες και όχι για σχόλια:





SV2ASP/A
Με χαρά είδα στο cluster τον αγαπητό και σεβαστό Μοναχό Απολλώ να εκπέμπει στα 20Μ CW. Ο Θεός να τον έχει καλά. Στο youtube υπάρχουν βίντεο από το shack του:



Μετά για αρκετή ώρα ήταν η σειρά της κυριακάτικης εφημερίδας, ενώ το μεσημέρι ήμασταν καλεσμένοι για φαγητό. Αλλά η νοικοκυρά είχε ένα ξαφνικο κρύωμα και ανεβλήθει. Ώρα για λίγη κεραιοδουλειά.
Εγκατέστησα ένα coupler που για χρόνια ήταν στη σοφίτα ανεκμετάλλευτο στον ιστό της κεραίας. Ο πρώτος έλεγχος έδειξε να λειτουργεί, μετά βραχυκύκλωσα τα 2 σκέλη του διπόλου και τα ένωσα στην είσοδο. Δίνοντας μικρή ισχύ από τον π/δ το coupler έδειξε να ανταποκρίνεται. Προσεχώς θα το βάλω μια κεραία που να καλύπτει περισσότερες συχνότητες, μάλλον μία doublet.