10/12/17

Bad qsl'ers

Είναι εκνευριστικό να στέλνεις κάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες και τους όρους τους και να μην απαντούν. Επιπλέον κάποιοι δεν απαντούν ούτε σε e-mail που τους στέλνεις.
Δύο συνάδελφοι από την περιοχή TI δεν απαντούν εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα η Κόστα Ρίκα να παραμένει ανεπιβεβαίωτη στο ημερολόγιο σταθμού. Το φετινό καλοκαίρι τους ταχυδρόμησα για πολλοστή φορά κάρτα χωρίς τα απαραίτητα κατ' εκείνους συνοδευτικά.


Πρόσφατα έψαξα από την ιστοσελίδα της IARU και βρήκα τα σωματεία μέλη της στην Κ. Ρίκα και το Μπρουνέι και έστειλα e-mail αναφέροντας το πρόβλημα. Ο πρόεδρος του σωματείου του Μπρουνέι ήδη διαβίβασε το παράπονο στον V85DX.
Το σ/κ εάχιστα qso πραγματοποιήθηκαν από το shack. Το καλύτερο qrp qso ήταν στα 30M CW με τον συνάδελφο F5IDC, ενώ με τον OJ9X στα 40M CW πραγματοποιήθηκε το qso με τη μεγαλύτερη απόσταση στα 3200 περίπου χλμ.



Λάθη στο cluster
'Ενας μικρός αναγραμματισμός, μια παράλειψη γράμματος κλπ. μπορεί να δημιουργήσουν... pile up πάνω σε ένα συνηθισμένο σταθμό:





Όλο και περισσότεροι ιστότοποι δημιουργούν ηλεκτρονικά αρχεία που μπορείς να καταχωρείς τις επαφές σου. Ένας από αυτούς είναι και το qrz.com στο οποίο όλο και παλαιότερες επαφές φορτώνονται:






VU2ESE
Τον ήξερα σαν κατασκευαστή του περίφημου Bitx σε κιτ. Όπως ενημερώθηκα από συνάδελφο πλέον διαθέτει στην αγορά και έναν ημιέτοιμο π/δ νέας τεχνολογίας τον UBITX:







Με τον παραπάνω κατασκευαστή δεν έχω κάποια φιλική ή εμπορική σχέση, απλά αναφέρω την είδηση. Υπόψιν εισαγωγές εκτός ΕΕ μπορεί να χρεώνονται επιπλέον με τους νόμιμους δασμούς.



QRP
Στο ημερολόγιο οι qrp επαφές ξεπέρασαν τις 100, ο επόμενος στόχος είναι να επιβεβαιωθούν τουλάχιστον 100+1.


Κάποιες κάρτες ήδη ετοιμάζονται. 



Τον παρακάτω σταθμό δεν τον κάλεσα. Άσε να αναγνωρισθεί πρώτα από την ARRL:




Χειμερινό χάμφεστ
Ανακοινώθηκε η αναβολή του:


περισσότερες πληροφορίες δεν έχω.