11/12/17

QSL cards

Γραφειοκρατικές δουλειές σήμερα στο shack. Προκειμένου να σταλούν κάρτες στα qso που έχουν ενδιαφέρον πχ νέα συχνότητα κλπ., καθώς και σε όσους έστειλαν τη δική τους. Αφού όλες οι επαφές είναι καταχωρημένες στο Logger32 γιατί να γράφουμε κάρτες με το χέρι; Εδώ σε βοήθεια έρχεται το πρόγραμμα Adif2qsl:


Πρώτα στο Logger32 με δεξί κλικ μαρκάρονται με την επιλογή Send paper QSL οι εγγραφές που θέλουμε να αποσταλεί κάρτα.
Μετά με την επιλογή Export qsl file δημιουργείται ένα αρχείο τύπου adif. Κατά τη δημιουργία του αρχείου η ένδειξη στις εγγραφές από Send paper QSL μετατρέπεται σε Paper qsl Send.
Εδώ παίζει το πρόγραμμα Adif2qsl που διαβάζει το adif αρχείο και δημιουργεί τις ετικέτες σε έντυπο τύπου word.


Οι εκτυπώσεις γίνονται με γράμματα bold, τα qso ταξινομούνται ανά διακριτικό και γίνεται συγχώνευση των εγγραφών που αφορούν ίδιο διακριτικό. Τα διακριτικά των qsl manager τυπώνονται με κόκκινο χρώμα για τη διευκόλυνση των συναδέλφων στο bureau της ΕΕΡ. Σε όσους μας έχουν ήδη στείλει κάρτα, στην ετικέτα τυπώνεται η λεζάντα Tks QSL ενώ στην αντίθετη περίπτωση η Pse QSL.
Η ταξινόμηση των ετικετών είναι αλφαβητική ανά διακριτικό. Θα προτιμούσα να λαμβάνονται υπόψη στην ταξινόμηση και τα διακριτικά των qsl manager, αλλά μήπως ζητάω πολλά;