12/3/18

Πέντε - μηδέν

Πλησιάζει το μέσον του μήνα και από τα πέντε περίπου ATNO (All Time New One) που βρίσκονται στον αέρα όλα παραμένουν ATNO. Πρόκειται για τους 4B4B, XR0YD, 9M0W Spratly isl., XX9B Macao και TX5X Tahiti. Αλλά σ/κ δεν κυνηγάμε πολύ το DX.

Υπήρχε και το QRP HF RTTY contest που θα έτρεχε το σ/κ αλλά η ιστοσελίδα τους παρέμενε πεισματικά κλειστή:

Μιας και την Παρασκευή τα 15Μ άνοιγαν είπα κατά καιρούς να ρίχνω μια ματιά κυρίως σε αυτά. Ενδιαφέρον παρουσίαζε ο σταθμός 3C0W στο Annobon isl. AF-039. Πρόκειται για την καλή ομάδα συναδέλφων που είχαν βγει από την Ισημερινή Γουινέα ω; 3C3W αν θυμάμαι καλά και είχαν ξαναβγεί πρόσφατα από το Annobon. Το πρωί της Κυριακής ακουγόντουσαν πολύ χαμηλά, οι προβλέψεις όμως έλεγαν να το δοκιμάσουμε αργότερα:

Από το:




και από το DXSummit/VOACAP:


Όντως ακούγονταν καλά στο shack:


Ο σταθμός καλούσε με αριθμούς και ήταν στο οκτώ. Μόλις συμπλήρωσε το μηδέν είπε δέκα λεπτά διάλειμμα. Περιμέναμε υπομονετικά για μισή ώρα περίπου. Άρχισε με το ένα και μόλις πήρε ένα - δύο σταθμούς πέρασε στο... δύο. Συνεχίσαμε τις κλήσεις, ο καλός χειριστής αντιλήφθηκε άμεσα την παράλειψη του και το qso καταχωρήθηκε στο ημερολόγιο σταθμού.

Οι άλλοι σταθμοί στα 15Μ ήταν TY7C Benin CW και TN5R Congo SSB. Στα 30M CW ήρθαν οι Z60A Kossovo E73KW Bosnia Herzegovigna με ισχύ qrp από το shack εδώ.